7.24.2009

Contoh Soalan Insak

Assalamualaikum..Bagi rakan2 seperjuangan yang sedang sama2 berdebar menanti hari interview+ujian Insak, di sini nurul nak kongsikan contoh2 soalan yg dijumpai di internet ni..(kredit kepada www.skema-analitikal-2008.com) Macam susah soalannya.. xmengapa.. sama2 kita cuba sedaya upaya... ada sesiapa yang ada tips+info lagi?
jangan segan2 bagitau.. kita kongsi2kanlah ya.. lagipun.. apa yang penting?... KERJASAMA.. huhu

Nurul_falah:.. dalam 1/2 jam jawab seratus soalan.. huhu dasyat2.. kalau sape yg dapat full mark n memang terrorlah..
buat kawan2.. good luck..
n bagi sesiapa yang dapat interview 27hb Ogos 2009 di PKG, BBU.. Kita jumpa di sana..
da...da.. :)
a








JazaKallaH kerana suDi berKunjunG ke TeraTak saYe..seMoGa meNdaPat manFaat BersaMa Dan berKeKalan UkhWah InI heNdaknYa,insyALLAH(^ _ ^)

nurul falah

22 comments:

cikwana said...

waa...byknye..
dgr cter..ujian ni mcm ujian emosi jugak la..
btul tak btul..blakng kire..
janji siap 120soklan tu..
huhuh..gudluck ya~

Myza Pesona said...

Ujian ni namanya MTest atau MedSi kan? lagi satu ank pesan, bila datang untuk ujian ni, berpakaian seperti nak hadiri temuduga!Kalau perempuan, berbaju kurung dan berkasut yang bertutup, jgn pakai sandal atau selipar! Yang lelaki berkemeja dan bertali leher serta berkasut kulit! Semua ini akan diambil kira! Sekadar berkongsi pengalaman sebagai Pengawas Peperiksaan tersebut.

nurul said...

cikwana: hehe mmg byk pun.. xpelah.. namapun INSAK.. inventori sahsiah keguruan.. InsyaAllah bekalan 4 tahun ni boleh kot nak dicurahkan kembali.. harap2 kita berjaya semuany..

Myza pesona: thanks a lot untuk ingatan.. hehe ni dah siap dah semua.. dari baju.. kasut.. fail.. pensel n pemadam..

uCu said...

byk betol soklan2...tp jwbnye etgh jam jek...sempat kex agknye ye..hrp2 sempatla yg pntg jwb sume klu xsempat bc pon tande jela...takotnye nk interview 28jul nie kt pkg bbu...semoga lulus inteview ni dan semoga ujg thn ni kite semua dpt posting hendaknye...Amin...

SYAWAL said...

salam,,...tiap2 thun, soalan same ke??
atau laen??

Anonymous said...

insyaALLAH la leh jawab soklan nie sdgkn mse ambil lsen pown 50 soalan boleh dijawab ....mungkin la boleh habiskn smua nie...

Anonymous said...

Terima kasih kepada yang sudi berkongsi.. wish me goodluck for this upcoming KPLSPM interview and exam for this INSAK test! :) :)

lisa said...

soalan insak 2 da 135 soalan kn so, kna btul brapa ekk na lulus paper 2?

Fauzi Gonzalez said...

nak tanya..itu ke jawapan yang sebenarnya?...takut arr nak jawab test ni

kiwi said...

ucu: knpe interview awl?? drpd IPG ker??
admin: yela,,drpd 135 ni kne btol brpe,,n missing qs::15-31,,

Anonymous said...

dari mana ek dpt soalan ni...soalan dia len dr koleksi2 yg sy ada..soalannya lebih mencabar..

Anonymous said...

tx for sharing.....wish me and all the friend good luck....

fatini said...

salam
Soalan 15-31 memang xde yek? hehe
anwy thnks.. sya akan memanjangkan lg pahala anda.. =)

siti said...

terima ksih byk2.. semoga kejayaan mengiringi kita.

mai said...

thanks for sharing..really help..

mint. said...

thanks!!

Anonymous said...

Assalamu'alaikum...
terima kasih kpd nurul falah kerana sudi share this info...:)
sy ambil buat refer ye...
terima kasih banyak2...:)

Hanan Sofia said...

Thnxs semua sbb sudi share info ni k. :D Semoga Allah berkati hidup semua.

Anonymous said...

thanks a lot!

Anonymous said...

thanks..sangat berguna..

Anonymous said...

biar betul?! ape ke byk nye soklan..
ini mesti kaki tgk DVD nie~~

Anonymous said...

Assalamualaikum..Thanx ats perkongsian ini...Mohon share ya.. :)